Zestaw 7 cienkich noży wyprodukowanych we Włoszech.
Pudełko z siedmioma niezbędnymi nożami do przygotowania kuchni: - Nóż szefa kuchni: nóż o wielu zastosowaniach, zwykle tym dużym nożem można kroić wszystkie rodzaje mięs, ale także sery i warzywa. - Nóż do ryb : elastyczny, bardzo ostry, przeznaczony do krojenia i przygotowywania ryb bez łamania jej bardzo delikatnego włókna. - Nóż do pesto : jest najlepszym zamiennikiem mezzaluny, służy do drobnego siekania warzyw. - Nóż do trybowania : ostry i sztywny nóż służy do odkostniania i czyszczenia mięsa z niejadalnych przedmiotów. - Krajalnica do warzyw : mniejsza i podobna do tej do mięs i serów, jest podobna i przeznaczona głównie do warzyw i drobnych kawałków. - Zakrzywiony nóż do obierania: bez niego nie można obrać, wyczyścić, grawerować i zeskrobać. Przeznaczony głównie do owoców i warzyw. - Prosty nóż do obierania : jest to wielofunkcyjny nóż kuchenny. Ściśle z gładkim ostrzem i wyśrodkowaną końcówką idealną do małych cięć i niezastąpioną przy przygotowywaniu potraw mięsnych i warzywnych, a także doskonale sprawdza się do obierania i obierania.
Ostrza otrzymywane w procesie kucia na gorąco młotkiem, niegdyś jedyny sposób na zapewnienie dobrej jakości cięcia (uderzenia młotka łamią się i porządkują cząsteczki stali) są dziś bardzo cenione za piękny i elegancki wygląd. Wykonane z solidnej rękojeści tzn. Ostrze posiada trzpień schowany wewnątrz rękojeści, posiadają wykończenie powierzchni satynowego ostrza. Produkowane w całości ręcznie w małych ilościach. Obróbka cieplna obejmuje również dochładzanie w temperaturze -80 ° C, aby zapewnić maksymalną wydajność i czas cięcia.
Wersje z uchwytami z pleksiglasu są odpowiednie dlazmywarki, ponieważ wszystkie nasze uchwyty z pleksiglasu są poddawane specjalnemu procesowi stabilizacji, dzięki czemu nadają się do mycia w zmywarce. Wyprodukowane z wysokiej jakości stali tnącej, można je myć w zmywarce tylko w wersji z uchwytem z plexi, ale warto wiedzieć o możliwych konsekwencjach: 1. zmywarka powoduje szybkie starzenie się mytych w niej przedmiotów. 2. im lepszej jakości stal tnąca, tym mniej stali nierdzewnej. 3. ostrza mogą być poplamione małymi czerwonawymi plamami lub dużymi niebieskawymi aureolami: do. jeśli zostanie pozostawiony do spuszczenia lub wyschnięcia w zmywarce b. jeśli pozostawał brudny przez długi czas po użyciu do. jeśli woda do mycia jest bogata w żelazo 4. dobre mycie rąk i staranne suszenie po umyciu są sekretem zachowania Twoich noży w najlepszym stanie. 5. Mycie ręczne i natychmiastowe suszenie są OBOWIĄZKOWE w przypadku noży z trzonkami wykonanymi z rogu, drewna lub innych materiałów naturalnych. 6. Nie prać agresywnymi detergentami ani wodą o temperaturze powyżej 60 ° C.
Pomiary: - waga: 930 gr. - ostrze ze stali nierdzewnej, - rękojeść: kuta w całości cornotech