Made in Italy

Nóż do pieczenia salami z blokiem, Berti Exclusive dla Viadurini-Sorrivoli

  • Made in Italy
  • Kod: SORRIVOLI
zł 1.821,01
Materiał Stal nierdzewna
Rozmiar 36 cm
Dostawa 5/8 dni roboczych

Zestaw noży do pieczeni i wędlin z blokiem wysokiej jakości wyprodukowany we Włoszech.

Każdy szczep jest wyposażony w 4 potężne magnesy neodymowe, które pozwalają na ich połączenie, po prostu zbliżając je do siebie za pomocą siły magnetycznej . Można je komponować i składać w dowolnym momencie, kupując od czasu do czasu potrzebne noże i aktualizując kolekcję w miarę zmieniających się potrzeb.

Nóż do pieczeni i wędlin : z zakrzywionym i ostrym ostrzem. Duża wydajność cięcia, aby uniknąć kruszenia lub łamania plasterków. Piła jest zabroniona.
Ostrza otrzymywane są poprzez cięcie laserowe z blach specjalnej stali tnącej, która pozwala uzyskać bardzo wysoką jakość ostrza (drobne i uporządkowane ziarno bez kucia). Wykonane z pełnym trzpieniem, czyli ostrze jest jednym kawałkiem przechodzącym przez całą rękojeść, posiadają wykończenie powierzchni satynowego ostrza. Produkowane całkowicie ręcznie w małych ilościach i bez podziału pracy, ci, którzy je zainicjowali, kończą je: na każdym ostrzu znajdują się inicjały rzemieślnika, który je wykonał. Obróbka cieplna obejmuje również dochładzanie w temperaturze -80 ° C, aby zapewnić maksymalną wydajność i czas cięcia.

Wersje z uchwytami z pleksiglasu można myć w zmywarce, ponieważ wszystkie nasze uchwyty z pleksiglasu poddawane są specjalnemu procesowi stabilizacji, dzięki czemu można je myć w zmywarce. Wyprodukowane z wysokiej jakości stali tnącej, można je myć w zmywarce tylko w wersji z uchwytem z plexi, ale warto wiedzieć o możliwych konsekwencjach:
1. zmywarka powoduje szybkie starzenie się mytych w niej przedmiotów.
2. im lepszej jakości stal tnąca, tym mniej stali nierdzewnej.
3. ostrza mogą być poplamione małymi czerwonawymi plamami lub dużymi niebieskawymi aureolami:
do. jeśli zostanie pozostawiony do spuszczenia lub wyschnięcia w zmywarce
b. jeśli pozostawał brudny przez długi czas po użyciu
do. jeśli woda do mycia jest bogata w żelazo
4. dobre mycie rąk i staranne suszenie po umyciu są sekretem zachowania Twoich noży w najlepszym stanie.
5. Mycie ręczne i natychmiastowe suszenie są OBOWIĄZKOWE w przypadku noży z trzonkami wykonanymi z rogu, drewna lub innych materiałów naturalnych.
6. Nie prać agresywnymi detergentami ani wodą o temperaturze powyżej 60 ° C.

Pomiary :
- ostrze 24 cm
- waga: 443 gr.
- ostrze ze stali nierdzewnej,
- uchwyt z białej pleksi nitowany.
Email Newsletter
Newsletter