6 noży stołowych z gładkim ostrzem 500 cenny artykuł wyprodukowany we Włoszech.
Nóż stołowy: często najbardziej zaniedbany w wyborze musi być ściśle gładki, aby nie osłabiać mięsa i nie wyciskać smaku, jak to ma miejsce w przypadku ostrzy ząbkowanych. Aby delektować się potrawami w pełnym smaku, ze słodkim i precyzyjnym cięciem. Nie będziesz musiał go wyrzucać, gdy straci swoją krawędź, jak w przypadku ząbkowanych ostrzy, których nie można naostrzyć.
Ostrza otrzymywane są poprzez cięcie laserowe z blach specjalnej stali tnącej, co pozwala na uzyskanie bardzo wysokiej jakości ostrza (drobne i uporządkowane uziarnienie bez kucia). Wykonane z półzaczepem, tzn. Ostrze wchodzi w rękojeść na kilka centymetrów, mają wykończenie powierzchni piaskowanego ostrza. Wytwarzane w całości ręcznie przez nas w Scarperia we Włoszech w niewielkich ilościach gwarantują świetną jakość i atrakcyjną cenę. Obróbka cieplna obejmuje również dochładzanie w temperaturze -80 ° C, aby zapewnić maksymalną wydajność i czas cięcia. Wersja z uchwytami ze stali nierdzewnej 304, przystosowana do zmywarki.
Ostrza wykonane są z wysokiej jakości stali tnącej , można je myć w zmywarce, ale dobrze jest być poinformowanym o możliwych konsekwencjach:
1. zmywarka powoduje szybkie starzenie się mytych w niej przedmiotów.
2. im lepszej jakości stal tnąca, tym mniej stali nierdzewnej.
3. ostrza mogą być poplamione małymi czerwonawymi plamami lub dużymi niebieskawymi aureolami:
do. jeśli zostanie pozostawiony do spuszczenia lub wyschnięcia w zmywarce
b. jeśli pozostawał brudny przez długi czas po użyciu
do. jeśli woda do mycia jest bogata w żelazo
4. dobre mycie rąk i staranne suszenie po umyciu są sekretem zachowania Twoich noży w najlepszym stanie.
5. Mycie ręczne i natychmiastowe suszenie są OBOWIĄZKOWE w przypadku noży z trzonkami wykonanymi z rogu, drewna lub innych materiałów naturalnych.
6. Nie prać agresywnymi detergentami ani wodą o temperaturze powyżej 60 ° C.
Pomiary :
- ostrze 11,5 cm
- waga: 520 gr.
- gładkie ostrze ze stali nierdzewnej,
- uchwyt: stal nierdzewna
- nóż półzaciskowy.