Praktyczne i Ozdobne noże Kuchenne z Berti Coltelleria Exclusive Viadurini

Viadurini współpracuje z historycznymi sztućcami, których historia sięga 1895 roku, z rodzinnym kierownictwem i rzemieślniczą produkcją wysokiej jakości noży. Z biegiem czasu noże nigdy nie przestały dawać satysfakcji. O ile wcześniej sprzedawano je wyłącznie na Sycylii i Kalabrii, dziś ich produkty są przedmiotem handlu międzynarodowego; co najmniej 40 krajów na świecie docenia noże.

Produkcja, której celem jest „ Odzyskanie najczystszej tradycji i projektowanie nowych produktów ”. Dlatego przywiązuje się dużą wagę do szczegółów zarówno w tworzeniu i projektowaniu nowych modeli, jak i podczas ich obróbki. Rocznie produkowanych jest około 20 000 sztuk, z czego około 50% trafia za granicę.

Dowiedzmy się więc razem z Andreą Berti, właścicielką firmy, ciekawostek na temat ich produktów i jak rozpoznać dobry nóż kuchenny .

Jaki jest Twój flagowy produkt? A najlepiej sprzedający się?

Naszym najlepiej sprzedającym się produktem jest z pewnością Convivio Nuovo, nóż stołowy urodzony w 1997 roku, będący efektem retro-innowacyjnej operacji starego noża (lata 30. XX wieku), typowego dla Scarperii. Charakteryzuje się dużą innowacyjnością w zastosowaniu materiałów oraz nowatorskim designem, który sprawia, że ​​jest przyjemny w użytkowaniu.

Jak rozpoznać doskonały nóż kuchenny?

Nóż nie może być oceniany „na oko”: jakość można zobaczyć przez 30 lat od zakupu. Jednak dobrą metodą oceny jest obserwacja szczegółów, wykończeń, przyjemności rozłożenia ciężaru, ergonomii rękojeści i aspektu estetycznego: jeśli producent zadbał o te szczegóły, to prawie nie zaniedbał jakości ostrze. Możliwe są bardziej techniczne oceny (ostrze kute lub nie, rodzaj ostrzenia itp.), Ale wymagają one umiejętności, które zwykle posiadają specjaliści w tej branży.

Który zestaw noży polecałbyś zawsze mieć w kuchni?

Do gotowania „włoskiego” można mieć od co najmniej trzech do 20 różnych noży.

Pierwsze trzy do kupienia (niezbędne) to:
  1. Rzeźbiarka (najlepiej 22-25 cm.)
  2. Prosty nóż do obierania (11 cm.)
  3. Nóż do chleba (jedyny, który będzie miał piłę)
Po tych podstawowych nożach możemy sobie pozwolić na zakup noży do określonych kawałków mięsa (do szynki, warzyw, odkostniania itp.), Których zadaniem jest ułatwienie czynności związanych z krojeniem, zwłaszcza tym, którzy nie są profesjonalistami w kuchni.
Odkryj na naszej stronie całą kolekcję Berti Coltelleria Exclusive Viadurini!
Produkty które mogą cię interesować
Email Newsletter
Newsletter