Nowoczesny wałek do ciasta z marmuru białego, szarego lub Paonazzo z drewnianymi uchwytami, wyprodukowany we Włoszech.
Nowoczesny wałek do ciasta wykonany w 3 wariantach marmuru: biały marmur Carrara, szary marmur Bardiglio i marmur Paonazzo. Użyty marmur jest szlachetny i wysokiej jakości . Jest to wyjątkowy kawałek, ponieważ każdy użyty blok marmuru różni się od pozostałych żyłkami i odcieniami.
Biały marmur z Carrary użyty do wytworzenia tych produktów pochodzi z kamieniołomu Poggio Silvestre, źródła marmuru pierwszej jakości klasyfikowanego od ubiegłego wieku.
Z drugiej strony Mamo Bardiglio ma zwartą szarą podstawę i białe smugi. Marmur Paonazzo , odmiana szlachetnego marmuru typowego dla włoskiej tradycji, charakteryzuje się maślano-białym tłem z żyłkami od intensywnego niebieskiego do pomarańczowego.
Każdy produkt jest wytwarzany ręcznie przez profesjonalistów od pokoleń specjalizujących się w obróbce marmuru.
Będąc wyjątkowym przedmiotem ręcznie robionym przez włoskich rzemieślników, od pokoleń specjalizujących się w obróbce marmuru, niewielkie różnice w kształcie, kolorze i rozmiarze należy uznać za gwarancję wykonania rzemieślniczego .
Konserwacja : nie używaj cytryny, octu ani środków ściernych. Czyścić tylko wodą i naturalnym mydłem (takim jak mydło marsylskie) i miękką szmatką. Nie wkładać do zmywarki.
Jest to kamień naturalny, który ma tendencję do plamienia, ale jest to część naturalnego zużycia produktu.