Zaprojektuj wiaderko do lodu na wino w kolorze polerowanej młotkowanej miedzi lub zieleni pompejańskiej, wyprodukowane we Włoszech.
Wiaderko na lód reprezentuje
wyjątkowy kawałek , ponieważ każdy przedmiot jest wynikiem
rzemieślniczej obróbki miedzi, która jest
ręcznie kuta zgodnie z
włoską tradycją , wykonywana od wieków z najwyższą dbałością o szczegóły i niezmienioną wiedzą fachowców miedzianych.
Z pełnym poszanowaniem włoskiej
tradycji i jakości ,
całkowicie ręczna produkcja jest wynikiem silnej syntezy
pasji i sztuki, która daje życie
wyjątkowemu i cennemu przedmiotowi. Każdy przedmiot i każdy jego detal o wyjątkowej jakości i wyrafinowaniu jest wynikiem starannej obróbki, wykonywanej ściśle ręcznie przez mistrzów miedzianych.
W rzeczywistości miedziane naczynia kuchenne do użytku kulinarnego są w całości
modelowane ręcznie bicie na specjalnych żelaznych kijach drewnianymi młotkami i specjalnymi młotkami do małych produkcji lub tokarką do większych.
Ta technika obróbki nadaje miedzi estetycznie upiększony wygląd, ale przede wszystkim czyni ją bardziej
odporną na zużycie , zapewniając efekt utwardzania molekularnego.
Na koniec czyszczenie i polerowanie wykonuje się ręcznie produktami biodegradowalnymi, a na koniec polerowanie przez szczotkowanie aż do uzyskania całkowitego blasku.
W razie potrzeby uchwyty są mocowane nitami, aby zapewnić mocny i trwały chwyt.
Wszystkie te cechy sprawiają, że jest to niezastąpione narzędzie w szczególności dla wszystkich zainteresowanych wykwintną kuchnią.
Wybór materiałów jest pierwszym ważnym punktem wyjścia: staranny dobór materiałów jest dokonywany, aby wybrać tylko
materiały doskonałej jakości. Tak więc użyta miedź to czysta miedź o odpowiednich właściwościach fizycznych do perfekcyjnego modelowania. Mosiądz na uchwyty pochodzi z indywidualnych wlewków pierwszego wyboru do odlewania rzemieślniczego, zgodnie z przepisami.
Materiał: Miedź była pierwszym metalem obrabianym przez człowieka. Jest to
praktycznie niezniszczalny metal szlachetny o dużej wartości ekologicznej. Dlatego posiadanie miedzianego naczynia kuchennego może oznaczać posiadanie części ludzkiej historii, która przynosi radość i urok w przygotowywaniu posiłków i prezentacji potraw.
Miedź nadaje się do długiego i dokładnego gotowania ze względu na
przewodność cieplną, która umożliwia równomierne rozprowadzanie ciepła po całym garnku i pokrywce, dzięki czemu po osiągnięciu żądanej temperatury uzyskuje się
oszczędność energii, ponieważ wymaga ona niewielkiej ilości ciepła.
Cechy techniczne i ostrzeżenia:- Może być używany do gotowania gazowego, promiennikowego lub elektrycznego, najlepiej przy małym ogniu;
- Nie używaj ostrych przedmiotów mających bezpośredni kontakt z wnętrzem;
- Nie używaj padów z wełny stalowej do czyszczenia wnętrza;
- Nie zaleca się mycia w zmywarce, aby uniknąć całkowitego utlenienia miedzi;
- Nie pozostawiaj przyrządu w bezpośrednim kontakcie z płomieniami lub talerzami bez jedzenia lub przypraw w środku;
- Nie ustawiaj garnków jeden na drugim; wskazane jest ich powieszenie.
Uwaga: przy dalszym użytkowaniu miedź nabierze charakterystycznego
antycznego koloru . Dla tych, którzy preferują błyszczącą miedź, zaleca się stosowanie (tylko na zewnątrz) roztworu octu i soli oraz wcieranie wełny stalowej lub miedzianych środków czyszczących, łatwo dostępnych na rynku.