Made in Italy

Dziadek do orzechów solidna miedziana taca ręcznie wykonana konstrukcja 24 cm - Paronzo

  • Made in Italy
  • Kod: PARONZO
zł 850,28 zł 1.062,83 -20%
Materiał Miedź
Dostawa 15-18 dni roboczych
Długość (cm) 24
Głębokość (cm) 24
Wzrost (cm) 13

Podgrzewacz z młotkowanej miedzi do stołu, ręcznie wykonany projekt wykonany we Włoszech.

Ten solidny miedziany podgrzewacz stołowy jest praktycznym dodatkiem stołowym w całości wykonanym z ręcznie młotkowanej miedzi . Cechuje się wyjątkową jakością i wyrafinowaniem, ponieważ jest wynikiem rzemieślniczej obróbki miedzi zgodnie z włoską tradycją , prowadzonej od wieków z najwyższą dbałością o szczegóły i niezmienioną fachowością przez kotlarzy.
Jest to unikatowe dzieło projektowe , gdyż produkt, w każdym szczególe, jest wynikiem dokładnej i rygorystycznej ręcznej obróbki z pełnym poszanowaniem włoskiej tradycji i jakości , w celu uzyskania wyjątkowego i cennego przedmiotu.

Wybór materiałów jest pierwszym ważnym punktem wyjścia: staranny dobór materiałów jest dokonywany, aby wybrać tylko materiały doskonałej jakości.
Tak więc użyta miedź to czysta miedź o odpowiednich właściwościach fizycznych do perfekcyjnego modelowania. Mosiądz na uchwyty pochodzi z indywidualnych wlewków pierwszego wyboru do odlewania rzemieślniczego, zgodnie z przepisami.

Miedziane naczynia są w całości ręcznie modelowane poprzez uderzanie w specjalne żelazne słupki drewnianymi młotkami i specjalnymi młotkami w przypadku małych produkcji lub tokarką w przypadku większych.
Ta technika obróbki nadaje miedzi nie tylko estetyczny wygląd, ale także większą odporność na zużycie , co daje efekt utwardzania molekularnego.
Wreszcie produkty biodegradowalne są wykorzystywane do ręcznego czyszczenia i szlifowania; natomiast końcowe polerowanie polega na szczotkowaniu, aż do uzyskania całkowitego blasku.
W razie potrzeby uchwyty są mocowane nitami, aby zapewnić mocny i trwały chwyt.
Wszystkie te cechy sprawiają, że naczynie to jest niezastąpione zwłaszcza dla wszystkich zainteresowanych wykwintną kuchnią.

Cechy techniczne i ostrzeżenia:
  • Może być używany do gotowania gazowego, promiennikowego lub elektrycznego, najlepiej przy małym ogniu;
  • Nie używaj ostrych przedmiotów mających bezpośredni kontakt z wnętrzem;
  • Nie używaj padów z wełny stalowej do czyszczenia wnętrza;
  • Nie zaleca się mycia w zmywarce, aby uniknąć całkowitego utlenienia miedzi;
  • Nie pozostawiaj przyrządu w bezpośrednim kontakcie z płomieniami lub talerzami bez jedzenia lub przypraw w środku;
  • Nie ustawiaj garnków jeden na drugim; wskazane jest ich powieszenie.
Materiał:
Miedź jest praktycznie niezniszczalnym metalem szlachetnym o dużej wartości ekologicznej i była pierwszym metalem obrobionym przez człowieka.
Dlatego posiadanie miedzianego naczynia kuchennego może oznaczać posiadanie części ludzkiej historii, która przynosi radość i urok w przygotowywaniu posiłków i prezentacji potraw. Wskazany do długiego i dokładnego gotowania ze względu na przewodność cieplną , umożliwia równomierne rozprowadzanie ciepła po całym garnku i pokrywce, co zapewnia optymalną oszczędność energii, ponieważ po osiągnięciu żądanej temperatury wymaga niewiele ciepła.

Uwaga: przy dalszym użytkowaniu miedź nabierze charakterystycznego antycznego koloru . Dla tych, którzy preferują błyszczącą miedź, zaleca się stosowanie (tylko na zewnątrz) roztworu octu i soli oraz wcieranie wełny stalowej lub miedzianych środków czyszczących, łatwo dostępnych na rynku.
Produkty które mogą cię interesować
Email Newsletter
Newsletter