Made in Italy

Kompletna walizka na 14 noży, Berti Exclusive for Viadurini - Canaletto

  • Made in Italy
  • Kod: CANALETTO
zł 22.493,57
Materiał Stal nierdzewna
Dostawa 5/8 dni roboczych

Zestaw do rzeźbienia składający się z 14 elementów Berti wyłącznie dla Viadurini, wysokiej jakości wykonane we Włoszech.

Pudełko z 14 nożami niezbędnymi do serwowania i przygotowywania potraw:
- Nóż do szynki : elastyczne i długie ostrze niezbędne do krojenia szynki, wędlin i pieczeni wołowej, które należy pokroić w cienkie plasterki.
- Nóż do chleba : jedyny, który będzie miał ząbkowane ostrze. Może być również stosowany do deserów suchych błonnikowych, takich jak tarty.
- Nóż rzeźbiarski : mniejszy niż nóż szefa kuchni, jest podobny i przeznaczony głównie do obsługi stołu.
- Widelec : uzupełnienie noża krojącego ma za zadanie powstrzymać to, co kroimy.
- Ostrzałka : niezbędna do skutecznego ostrzenia noży.
- Nóż do pieczenia : z zakrzywionym i ostrym ostrzem. Duża wydajność cięcia, aby uniknąć kruszenia lub łamania plasterków. Piła jest zabroniona.
- Prosty nóż do obierania : jest to wielofunkcyjny nóż kuchenny. Ściśle z gładkim ostrzem i wyśrodkowaną końcówką idealną do małych cięć i niezastąpioną przy przygotowywaniu potraw mięsnych i warzywnych, a także doskonale sprawdza się do obierania i obierania.
- Nóż szefa kuchni : nóż o wielu zastosowaniach, zwykle tym dużym nożem można kroić wszystkie rodzaje mięs, ale także sery i warzywa.
- Nóż do ryb : elastyczny, bardzo ostry, przeznaczony do krojenia i przygotowywania ryb bez łamania jej bardzo delikatnego włókna.
- Nóż do pesto: jest najlepszym zamiennikiem mezzaluny, służy do drobnego siekania warzyw.
- Nóż do trybowania : ostry i sztywny nóż służy do odkostniania i czyszczenia mięsa z niejadalnych przedmiotów.
- Krajalnica do warzyw : mniejsza i podobna do tej do mięs i serów, jest podobna i przeznaczona głównie do warzyw i drobnych kawałków.
- Zakrzywiony nóż do obierania: bez niego nie można obrać, wyczyścić, grawerować i zeskrobać. Przeznaczony głównie do owoców i warzyw.
- Prosty nóż do obierania : jest to wielofunkcyjny nóż kuchenny. Ściśle z gładkim ostrzem i wyśrodkowaną końcówką idealną do małych cięć i niezastąpioną przy przygotowywaniu potraw mięsnych i warzywnych, a także doskonale sprawdza się do obierania i obierania.

Ostrza otrzymywane przez kucie na gorąco młotkiem, niegdyś jedyny sposób na zapewnienie dobrej jakości cięcia (uderzenia młotkiem łamią i porządkują cząsteczki stali) są dziś wysoko cenione za ich piękny i elegancki wygląd. Wykonane z solidnej rękojeści tzn. Ostrze posiada trzpień schowany wewnątrz rękojeści, posiadają wykończenie powierzchni satynowego ostrza. Produkowane w całości ręcznie w małych ilościach . Obróbka cieplna obejmuje również dochładzanie w temperaturze -80 ° C, aby zapewnić maksymalną wydajność i czas cięcia.

Wersje z uchwytami z pleksiglasu można myć w zmywarce, ponieważ wszystkie nasze uchwyty z pleksiglasu poddawane są specjalnemu procesowi stabilizacji, dzięki czemu można je myć w zmywarce.

Wyprodukowane z wysokiej jakości stali tnącej, można je myć w zmywarce tylko w wersji z uchwytem z plexi, ale warto wiedzieć o możliwych konsekwencjach:
1. zmywarka powoduje szybkie starzenie się mytych w niej przedmiotów.
2. im lepszej jakości stal tnąca, tym mniej stali nierdzewnej.
3. ostrza mogą być poplamione małymi czerwonawymi plamami lub dużymi niebieskawymi aureolami:
do. jeśli zostanie pozostawiony do spuszczenia lub wyschnięcia w zmywarce
b. jeśli pozostawał brudny przez długi czas po użyciu
do. jeśli woda do mycia jest bogata w żelazo
4. dobre mycie rąk i staranne suszenie po umyciu są sekretem zachowania Twoich noży w najlepszym stanie.
5. Mycie ręczne i natychmiastowe suszenie są OBOWIĄZKOWE w przypadku noży z trzonkami wykonanymi z rogu, drewna lub innych materiałów naturalnych.
6. Nie prać agresywnymi detergentami ani wodą o temperaturze powyżej 60 ° C.

Pomiary:
- waga: 1915 gr.
- ostrze ze stali nierdzewnej,
- rękojeść: kuta w całości cornotech
Produkty które mogą cię interesować
Email Newsletter
Newsletter