Pudełko z 7 wysokiej jakości nożami wyprodukowanymi we Włoszech.
Pudełko z siedmioma niezbędnymi nożami do serwowania posiłków: -Nóż do szynki : elastyczne i długie ostrze niezbędne do krojenia szynki, wędlin i rostbefu, które należy pokroić w cienkie plasterki. - Nóż do chleba : jedyny, który będzie miał ząbkowane ostrze. Może być również stosowany do deserów suchych błonnikowych, takich jak tarty. - Nóż rzeźbiarski: mniejszy niż nóż szefa kuchni, jest podobny i przeznaczony głównie do obsługi stołu. - Widelec : uzupełnienie noża krojącego ma za zadanie powstrzymać to, co kroimy. - Ostrzałka : niezbędna do skutecznego ostrzenia noży. - Nóż do pieczenia : z zakrzywionym i ostrym ostrzem. Duża wydajność cięcia, aby uniknąć kruszenia lub łamania plasterków. Piła jest zabroniona. - Prosty nóż do obierania : jest to wielofunkcyjny nóż kuchenny. Ściśle z gładkim ostrzem i wyśrodkowaną końcówką idealną do małych cięć i niezastąpioną przy przygotowywaniu potraw mięsnych i warzywnych, a także doskonale sprawdza się do obierania i obierania.
Ostrza otrzymywane w procesie kucia na gorąco młotkiem, niegdyś jedyny sposób na zapewnienie dobrej jakości cięcia (uderzenia młotka łamią się i porządkują cząsteczki stali) są dziś bardzo cenione za piękny i elegancki wygląd. Wykonane z solidnej rękojeści tzn. Ostrze posiada trzpień schowany wewnątrz rękojeści, posiadają wykończenie powierzchni satynowego ostrza. Produkowane w całości ręcznie w małych ilościach. Obróbka cieplna obejmuje również dochładzanie w temperaturze -80 ° C, aby zapewnić maksymalną wydajność i czas cięcia.
Wersje z uchwytami z pleksiglasu nadają siędo zmywarek, ponieważ wszystkie nasze uchwyty z pleksiglasu poddawane są specjalnemu procesowi stabilizacji, dzięki czemu nadają się do zmywarek. Wyprodukowane z wysokiej jakości stali tnącej, można je myć w zmywarce tylko w wersji z uchwytem z plexi, ale warto wiedzieć o możliwych konsekwencjach: 1. zmywarka powoduje szybkie starzenie się mytych w niej przedmiotów. 2. im lepszej jakości stal tnąca, tym mniej stali nierdzewnej. 3. ostrza mogą być poplamione małymi czerwonawymi plamami lub dużymi niebieskawymi aureolami: do. jeśli zostanie pozostawiony do spuszczenia lub wyschnięcia w zmywarce b. jeśli pozostawał brudny przez długi czas po użyciu do. jeśli woda do mycia jest bogata w żelazo 4. dobre mycie rąk i staranne suszenie po umyciu są sekretem zachowania Twoich noży w najlepszym stanie. 5. Mycie ręczne i natychmiastowe suszenie są OBOWIĄZKOWE w przypadku noży z trzonkami wykonanymi z rogu, drewna lub innych materiałów naturalnych. 6. Nie prać agresywnymi detergentami ani wodą o temperaturze powyżej 60 ° C.
Pomiary: - waga: 985 gr. - ostrze ze stali nierdzewnej, - rękojeść: kuta w całości cornotech