Wysokiej jakości nóż do ryb wyprodukowany we Włoszech. Nóż do ryb: elastyczny, niezwykle ostry, przeznaczony do krojenia i przygotowywania ryb bez łamania jej delikatnego włókna. Ostrza otrzymywane przez kucie nagorąco młotkiem, niegdyś jedyny sposób na zapewnienie dobrej jakości cięcia (uderzenia młotkiem łamią i porządkują cząsteczki stali) są dziś wysoko cenione za ich piękny i elegancki wygląd. Wykonane z solidnej rękojeści tzn. Ostrze posiada trzpień schowany wewnątrz rękojeści, posiadają wykończenie powierzchni satynowego ostrza. Produkowane całkowicieręcznie w małych ilościach i bez podziału pracy, ci, którzy je zainicjowali, kończą je: na każdym ostrzu znajdują się inicjały rzemieślnika, który je wykonał. Obróbka cieplna obejmuje również dochładzanie w temperaturze -80 ° C, aby zapewnić maksymalną wydajność i czas cięcia.
Wersje z uchwytami z pleksiglasu można myć w zmywarce, ponieważ wszystkie nasze uchwyty z pleksiglasu poddawane są specjalnemu procesowi stabilizacji, dzięki czemu można je myć w zmywarce. Wyprodukowane z wysokiej jakości stali tnącej, można je myć w zmywarce tylko w wersji z uchwytem z plexi, ale warto wiedzieć o możliwych konsekwencjach: 1. zmywarka powoduje szybkie starzenie się mytych w niej przedmiotów. 2. im lepszej jakości stal tnąca, tym mniej stali nierdzewnej. 3. ostrza mogą być poplamione małymi czerwonawymi plamami lub dużymi niebieskawymi aureolami: do. jeśli zostanie pozostawiony do spuszczenia lub wyschnięcia w zmywarce b. jeśli pozostawał brudny przez długi czas po użyciu do. jeśli woda do mycia jest bogata w żelazo 4. dobre mycie rąk i staranne suszenie po umyciu są sekretem zachowania Twoich noży w najlepszym stanie. 5. Mycie ręczne i natychmiastowe suszenie są OBOWIĄZKOWE w przypadku noży z trzonkami wykonanymi z rogu, drewna lub innych materiałów naturalnych. 6. Nie prać agresywnymi detergentami ani wodą o temperaturze powyżej 60 ° C.
Pomiary: - ostrze 20,5 cm - waga: 120 gr. - ostrze ze stali nierdzewnej, - rękojeść: kuta w całości cornotech