Made in Italy

Nóż Usuba z ostrzem stalowym 16 cm Wykonany ręcznie we Włoszech - Dedolo

  • Made in Italy
  • Kod: DEDOLO
zł 673,26 zł 841,58 -20%
Materiał Stal i róg / drewno
Dostawa 15/30 dni roboczych
Długość (cm) 30

Nóż Usuba wykonany ręcznie z ostrzem ze stali nierdzewnej Made in Italy.

Wybór przyborów kuchennych i akcesoriów staje się coraz bardziej fundamentalną decyzją nie tylko ze względu na wymagania praktyczne, ale przede wszystkim, aby móc nadać charakteru prostym i minimalistycznym stołom jadalnym, które wymagają odrobiny nowoczesności i wyrafinowania. . Właśnie z tego powodu ważne jest, aby móc znaleźć idealny zestaw sztućców lub idealny sprzęt kuchenny, który łączy w sobie funkcjonalność i design.

Ten typ noża stołowego nosi nazwę Usuba (po japońsku „cienkie ostrze”) i jest narzędziem będącym częścią japońskiej tradycji i jednym z najlepszych noży z tej rodziny, używanym zazwyczaj do krojenia warzyw i do prac precyzyjnych. Zaprojektowany i zaprojektowany tak, aby umożliwić wykonywanie określonych cięć, nóż ten charakteryzuje się szczególną konstrukcją z lekko wklęsłym bokiem, co pozwala na zmniejszenie poziomu tarcia ułatwiając tym samym oderwanie się świeżo pokrojonego pokarmu od ostrza. Ostrze wykonane jest ze stali nierdzewnej, a jego rozmiar pozwala na wykonywanie głębokich cięć, a rękojeść z pełnym ostrzem wykonana jest z rogu lub drewna zaprojektowanego tak, aby uzyskać pewny i pewny chwyt noża, co pozwala na uzyskanie precyzyjnych cięć.
Wykonane ręcznie we Włoszech z wysokiej jakości materiałów, produkty te zapewniają funkcjonalność i ergonomiczny kształt, umożliwiając bezpieczny i pewny chwyt bez zaniedbania estetyki dzięki dbałości o szczegóły i pasji mistrzów cięcia.

Pomiary :

  • długość ostrza: 16 cm;
  • długość całkowita: 30 cm.
Dostępne wykończenia uchwytów :
  • róg wołu;
  • drewno oliwne.
Uwaga : wykończenia na zdjęciach mają charakter orientacyjny. Każdy uchwyt z rogu wołowego jest wyjątkowy i ma różne odcienie kolorów.
Email Newsletter
Newsletter