Odkryj nasze produkty
Wybór przyborów kuchennych i akcesoriów staje się coraz bardziej fundamentalną decyzją nie tylko ze względu na wymagania praktyczne, ale przede wszystkim, aby móc nadać charakteru prostym i minimalistycznym stołom jadalnym, które wymagają odrobiny nowoczesności i wyrafinowania. . Właśnie z tego powodu ważne jest, aby móc znaleźć idealny zestaw sztućców lub idealny sprzęt kuchenny, który łączy w sobie funkcjonalność i design.
Ten typ noża stołowego nazywa się Santoku i jest narzędziem, które jest częścią japońskiej tradycji, zwykle używanym do krojenia warzyw, aromatycznych ziół lub owoców. Zaprojektowany i zaprojektowany, aby umożliwić precyzyjne cięcia, ten nóż szczególnie przypomina nóż szefa kuchni, nawet jeśli ma cieńsze ostrze, które umożliwia bardziej eleganckie i wyraźne cięcia. Jego nazwa pochodzi od japońskiego terminu, który oznacza „ trzy cnoty ” i odnosi się do 3 czynności: cięcia, siekania i mielenia. Dzięki połączeniu aspektu funkcjonalnego i ergonomicznego, które pozwala uzyskać pewny i zdecydowany chwyt, instrument ten charakteryzuje się eleganckim i klasycznym designem.
Ostrze jest wykonane ze stali nierdzewnej i posiada otwory, które zmniejszają poziom tarcia, ułatwiając w ten sposób oderwanie świeżo pokrojonego jedzenia od ostrza, podczas gdy rękojeść z pełną końcówką jest wykonana z rogu lub drewna . Wykonany ręcznie we Włoszech z wysokiej jakości materiałów, produkt ten łączy w sobie doświadczenie i miłość do tradycji mistrzów krojenia z tradycją orientalną, tworząc wspaniały, niepowtarzalny nóż tego rodzaju o silnym efekcie wizualnym.
Dostępne rozmiary :